Gratis verzending bij bestelling vanaf 50 euro. Vandaag besteld, dezelfde dag verzonden!

Alkaloïde profiel in kratom?

Een van de dingen die de kratom plant (Mitragyna speciosa Korthals) bijzonder maakt, is de verbazingwekkende verscheidenheid aan eigenschappen die het kent tussen variëteiten, en zelfs tussen partijen van exact dezelfde kratom soorten en geografische locatie. Dus, wat veroorzaakt deze verschillen en kan het gehalte alkaloïden tijdens de teelt worden beïnvloed?

Alkaloïde

Alkaloïden zijn de werkzame stoffen die met name in verschillende planten voorkomen, zoals dus in kratom. De bekendste alkaloïden in Mitragyna speciosa zijn mitragynine en 7-hydroxymitragynine. Veel alkaloïden hebben een neuroactieve en psychoactieve werking op het dierlijke en menselijke lichaam.

Kratom variëteit

Kratom groothandel van alle kratom soortenMitragyna speciosa Korthals is in botanische zin een enkel geslacht, maar de regionale variaties dragen bij aan natuurlijke veranderingen in het gehalte alkaloïde. Kratom planten die duizenden jaren in Thailand, Maleisië, Borneo en Sumatra stonden, hebben geleidelijk specifieke eigenschappen ontwikkeld – beïnvloed door het klimaat, de bodemsamenstelling en de blootstelling aan de zon.

Deze verschillen zijn van invloed op het alkaloïdeprofiel van de bladeren, dat zelfs blijft bestaan als een variëteit buiten de oorspronkelijke geografische locatie wordt gekweekt. In een studie waarbij specifiek naar dit fenomeen is gekeken, kwam na een laboratoriumanalyse duidelijk naar voren dat de geografische variëteit en aderkleur een duidelijke invloed hebben op het aantal aanwezige alkaloïden.

Oogsttijd

Als je ooit hebt gekeken naar het kweken van kratom planten, dan zul je gezien hebben dat het minstens twee jaar duurt om een plant te groeien. Het oogsten van de kratom bladeren kan pas als de plant circa 6 meter hoog is. Kratom planten die in het wild groeien, hebben honderden jaren de tijd gehad om te rijpen, wat in het wild geoogste kratom bijzonder maakt.

bodemsamenstelling grondsoorten kratom

Het punt waarop de bladeren worden geoogst, heeft ook invloed op het gehalte alkaloïden. Jonge, groene bladeren beginnen met een bepaald alkaloïdeprofiel. De concentratie van verschillende alkaloïden verandert echter naarmate het blad rijpt totdat het wordt geoogst of op natuurlijke wijze uit de boom valt.

Hoewel Mitragyna Speciosa een groenblijvende boom is – dat wil zeggen dat hij nooit helemaal kaal is – hebben de natte en droge seizoenen die in de regio voorkomen invloed op de potentie van de alkaloïden van de plant. Over het algemeen is de boom het groenst en produceert hij de meeste bladeren tijdens het natte seizoen, maar de alkaloïden zijn het hoogst tijdens het droge seizoen. De omgevingstemperatuur en het aantal uren zonlicht hebben ook invloed op de aanwezigheid van alkaloïden, waarbij de bladeren aan de bovenkant van de boom doorgaans andere eigenschappen vertonen dan de schaduwrijke takken lager.

Grondsoort

In de bossen waar kratom van nature groeit, is de bodem van nature humusrijk, wat zorgt voor een goede afwatering rond de wortels en een gezond web van bodemleven onder het oppervlak. Op de eilanden van Indonesië heeft vulkanische activiteit mineraalrijke afzettingen achtergelaten die fungeren als een natuurlijke meststof voor de bomen. Hoewel we weten dat kratom het beste groeit in zijn oorspronkelijke omgeving – zoals hierboven beschreven – is de exacte relatie tussen kunstmest en gehalte alkaloïden moeilijk vast te stellen.

Drogen, verpakken en bewaren

Zoals we hebben gezien, zijn er verschillende factoren die het alkaloïdmengehalte beïnvloeden terwijl de bladeren zich ontwikkelen. Het oogstmoment is echter niet het einde van het verhaal als het om alkaloïden gaat. Zoals de meeste bioactieve stoffen, gaan de alkaloïden in kratom niet eeuwig mee en moeten de bladeren zorgvuldig worden verwerkt om de alkaloïden tijdens het transport te beschermen.

Nadat de kratombladeren zijn geplukt, worden ze in de open lucht gedroogd om de aanwezige alkaloïden te behouden. Ze worden vervolgens verpakt in luchtdichte zakken om ze te beschermen tegen blootstelling aan licht, zuurstof, vochtigheid en verontreinigingen (zoals salmonella en andere schadelijke bacteriën).

Nadat de bladeren tot een fijn poeder zijn vermalen, wordt het onmiddellijk verpakt in luchtdichte verpakkingen. Om het alkaloïdengehalte langer te behouden, raden we aan om je kratom luchtdicht te bewaren op een koele en droge plaats die beschermd is tegen direct zonlicht.

Geef een antwoord

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
25% KORTING
Helaas
Jammer
Geen prijs
10% KORTING
Jammer
Geen prijs
15% KORTING
Geen prijs
5% Korting
Helaas
Jammer!
Spin en... WIN!
Voer uw e-mailadres in, draai aan het wiel en maak kans op geweldige kortingen!
Onze spelregels:
  • Eén spel per bezoeker
  • Gewonnen korting is persoonsgebonden
  • Géén discussie mogelijk over de uitslag
  • Valsspelers worden gediskwalificeerd