Menu Sluiten

Wat zijn de bijwerkingen van kratom?

Wat zijn de bijwerkingen van kratom?

Het gebruik van kratom (Mitragyna speciosa Korthals) zoals kratom poeder, kratom capsules, kratom thee en kratom extracten kent verschillende negatieve effecten en bijwerkingen. In Nederland is het gebruik van kratom nog beperkt, maar in landen zoals de Verenigde Staten heeft men er veel ervaring mee en zijn er al ruim 5 miljoen regelmatige gebruikers.

Houd er rekening mee dat natuurlijke producten niet altijd veilig zijn. Wij verkopen alleen kratom dat door onafhankelijke laboratoria is getest.

Kratom bijwerkingen

Kratom kent verschillende bijwerkingen op korte en lange termijn.

Direct na het gebruik van kratom bestaat er de kans op slapeloosheid, hoofdpijn en misselijkheid. Andere bijwerkingen die op korte termijn optreden zijn een droge mond en constipatie. Constipatie kan leiden tot pijnlijke ontlasting. Hoewel dit niet ernstige hoeft te zijn, kan het nogal oncomfortabel zijn. Ook kun je meer gaan transpireren (zweten) en kun je jeuk krijgen op verschillende plekken van het lichaam.

Langdurig gebruik kan leiden tot verlies van eetlust, gewichtsverlies en zelfs anorexia. Deze eetstoornis kan lijden tot extreem gewichtsverlies met de dood als gevolg. Een ander effect van kratom is hyperpigmentatie van de wangen. Het pigment op de wangen wordt donkerder dan andere plekken op het lichaam.

Het wordt afgeraden kratom te combineren met andere drugs en alcohol. De combinatie met stimulerende middelen geeft kans op een verhoogde bloeddruk. De combinatie met verdovende middelen zoals alcohol, opiaten en slaap- en kalmeringsmiddelen kunnen zorgen voor luchtwegendepressie. Je kunt dan niet meer ademen, met de dood als gevolg. Kratom niet gebruik wanneer je gaat autorijden of ander zwaar materieel gaat bedienen.

Kratom verslaving

Kratom is verslavend! Het gebruik van kratom kan tot een geestelijke en lichamelijke verslaving leiden. Uit onderzoeken blijkt dat langdurige kratom gebruikers ernstige ontwenningsverschijnselen ervaren, zoals agressie, emotionele veranderingen en pijnlijke spieren.

De effecten en negatieve bijwerkingen van kratom zijn nog niet uitgebreid medisch onderzocht en bestudeerd. Het is dan ook raadzaam om voor gebruik éérst informatie in te winnen bij je huisarts of behandeld arts.

Heb je deze al gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25% KORTING
Helaas
Jammer
Geen prijs
10% KORTING
Jammer
Geen prijs
15% KORTING
Geen prijs
5% Korting
Helaas
Jammer!
Spin en... WIN!
Voer uw e-mailadres in, draai aan het wiel en maak kans op geweldige kortingen!
Onze spelregels:
  • Eén spel per bezoeker
  • Gewonnen korting is persoonsgebonden
  • Géén discussie mogelijk over de uitslag
  • Valsspelers worden gediskwalificeerd