Gratis verzending bij bestelling vanaf 50 euro. Vandaag besteld, dezelfde dag verzonden!

Wat zijn de bijwerkingen van kratom?

Het gebruik van kratom (mitragyna speciosa Korthals) zoals kratom poeder, kratom capsules, kratom thee en kratom extracten kent verschillende negatieve effecten en bijwerkingen. In Nederland en België is het gebruik van kratom nog redelijk beperkt, maar in landen zoals de Verenigde Staten heeft men er veel ervaring mee en zijn er al ruim 5 miljoen regelmatige gebruikers. Hieruit is veel ervaring opgedaan.

Houd er rekening mee dat natuurlijke producten niet altijd veilig zijn. Wij verkopen alleen kratom dat door onafhankelijke laboratoria is getest.

Kratom bijwerkingen

Kratom kent verschillende negatieve bijwerkingen op korte en lange termijn. Deze bijwerkingen zijn afhankelijk van de hoeveelheid die je inneemt en frequentie van gebruik (op langere termijn).

Direct na het gebruik van kratom bestaat er de kans op slapeloosheid, hoofdpijn en misselijkheid. Andere bijwerkingen die op korte termijn optreden zijn een droge mond en constipatie. Constipatie kan leiden tot pijnlijke ontlasting. Het is dus belangrijk dat je voldoende water drinkt. Hoewel dit niet ernstig hoeft te zijn, kan het nogal oncomfortabel zijn.Kratom Capsules Bronze (JetpackKratom) Ook kun je meer gaan transpireren (zweten) en kun je jeuk krijgen op verschillende plekken van het lichaam. Deze bijwerkingen zijn allemaal tijdelijk en gaan weer weg nar de werkzame periode van de kratom (maximaal 4 uur).

Langdurig gebruik kan leiden tot verlies van eetlust, gewichtsverlies en zelfs anorexia. Deze eetstoornis kan lijden tot extreem gewichtsverlies. Een ander effect van kratom bij veelvuldig gebruik is hyperpigmentatie van de wangen. Het pigment op de wangen wordt donkerder dan andere plekken op het lichaam.

Het wordt afgeraden kratom te combineren met drugs en alcohol. De combinatie met verdovende en stimulerende middelen geeft namelijk kans op een verhoogd bloeddruk.

Kratom gebruiken in combinatie met verdovende middelen zoals alcohol, opiaten en slaap- en kalmeringsmiddelen kan ook zorgen voor luchtwegendepressie. Je kunt dan niet meer ademen, met de dood als gevolg. Kratom niet gebruik als je gaat autorijden of ander zwaar materieel gaat bedienen.

Kratom verslaving

Kratom is licht verslavend en kan tot een geestelijke en lichamelijke verslaving leiden. Uit onderzoeken blijkt dat langdurige kratom gebruikers ernstige ontwenningsverschijnselen ervaren, zoals agressie, emotionele veranderingen en pijnlijke spieren. Deze effecten zijn min of meer gelijk aan iemand die stopt met roken.

De effecten en negatieve bijwerkingen van kratom zijn nog niet uitgebreid medisch onderzocht en bestudeerd. Het is dan ook raadzaam om voor gebruik éérst informatie in te winnen bij je huisarts of behandeld arts.

Geef een antwoord

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
25% KORTING
Helaas
Jammer
Geen prijs
10% KORTING
Jammer
Geen prijs
15% KORTING
Geen prijs
5% Korting
Helaas
Jammer!
Spin en... WIN!
Voer uw e-mailadres in, draai aan het wiel en maak kans op geweldige kortingen!
Onze spelregels:
  • Eén spel per bezoeker
  • Gewonnen korting is persoonsgebonden
  • Géén discussie mogelijk over de uitslag
  • Valsspelers worden gediskwalificeerd