Gratis verzending bij bestelling vanaf 50 euro. Vandaag besteld, dezelfde dag verzonden!

Is kratom legaal in Nederland en België?

Kratom wordt in steeds meer Europese landen in toenemende mate onderworpen aan nieuwe strengere wetgeving, maar in Nederland en België is kratom (nog steeds) legaal verkrijgbaar. Wij verkopen verschillende kratom producten in onze webshop en verzenden deze met PostNL binnen Nederland en naar België.

Wet- en regelgeving kratom

Hoewel kratom verslavend kan zijn en verschillende negatieve bijwerkingen kent, zoals verlies van eetlust, gewichtsverlies, constipatie en het donker worden van de huid, is het niet verboden volgens de Nederlandse Opiumwet.

Kratom Extract Silver (JetpackKratom)De Nederlandse en Belgische overheid kijken de laatste jaren wel scherper naar het gebruik van planten extracten, zoals bijvoorbeeld CBD-olie (extractie van hennepplanten) en wietolie (extractie van cannabisplanten / wietplanten).

Een aantal jaren geleden is bijvoorbeeld Qat in Nederland verboden, en op lijst II van de Opiumwet geplaatst. Drugs “met een onaanvaardbaar risico” staan op lijst I van de Opiumwet. Hieronder vallen onder andere heroïne en cocaïne.

Kratom was meerdere keren onderwerp in het BNNVARA-programma ‘Drugslab’. Hierin werd gedemonstreerd welke effecten kratom kan opwekken. De testpersoon kreeg meer energie bij een lage dosering en raakte vermoeid bij een hogere dosering. Een van de afleveringen is hier te zien. Alle items over kratom van ‘Spuiten & Slikken’ zijn hier te zien.

Kratom in Europa

Kratom is dus legaal in Nederland en bij onze Zuiderburen in België, maar veel andere Europese landen verbieden de import, verkoop en gebruik van kratom. Onder andere het Verenigde Koninkrijk, Duitsland, Rusland, Denemarken, Ierland, Letland, Litouwen, Polen, Roemenië, Italië, Finland en Zweden. Sinds 1 januari 2020 is kratom ook verboden in Frankrijk.

Het is dus absoluut afgeraden om met kratom op reis te gaan naar één van deze landen! Je bent strafbaar en kunt vervolgd worden.

Verenigde Staten (en de rest)

Kratom is zeer populair in de Verenigde Staten. Volgens de American Kratom Association gebruiken tussen de tien en vijftien miljoen Amerikanen kratom. Het wordt gebruikt door mensen die intensief fitnessen als pre-workout supplement of als recreatief party drug. Ook mensen met angsten zoals posttraumatische stressstoornis (PTSS) en depressies zeggen er baat bij te hebben en gebruiken het als vervanger van opiaten.

Kratom Capsules Silver (JetpackKratom)

Het gebruik van kratom is legaal in bijna alle staten behalve Alabama, Arkansas, Indiana, Rhode Island, Vermont en Wisconsin. In sommige staten is het volledig legaal, maar in andere is het in sommige provincies en steden verboden.

De Amerikaanse federale overheid onderzoekt of het kratom gaat verbieden, reguleren of legaliseren. De Food and Drug Administration (FDA), de organisatie die de kwaliteit van medicijnen, voedsel en medische hulpmiddelen in de Verenigde Staten controleert, tikt steeds meer winkeliers op de vingers die kratom verkopen als medicijn (wat het dus niet is).

Landen waar kratom oorspronkelijk groeit zoals Indonesië, Maleisië en Thailand staan het gebruik ervan niet toe. Ook is het verboden in bijvoorbeeld Australië, Japan, Rusland en Polen.

4 reacties

  Hallo Jasper,

  Verzenden jullie de producten ook naar België?
  Ik probeerde een bestelling te plaatsen, maar kon België niet selecteren. En wat zijn dan de verzendkosten als jullie naar België willen/kunnen verzenden?

  Bedankt,
  Marianne.

   Beste Marianne,

   Ja, we verzenden ook naar België zonder verzendkosten.

   Groet,
   Jasper

  Hoi ,
  Binnenkort ga ik naar Griekenland, ik zou dus zonder risico kratom mee kunnen nemen ?
  Groetjes

   Beste Nathalie,

   volgens de drugswetten van Griekenland is kratom niet verboden, dus ja. Je kunt dit ook even navragen bij de Griekse ambassade.

   Groet, Jasper

Geef een antwoord

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
25% KORTING
Helaas
Jammer
Geen prijs
10% KORTING
Jammer
Geen prijs
15% KORTING
Geen prijs
5% Korting
Helaas
Jammer!
Spin en... WIN!
Voer uw e-mailadres in, draai aan het wiel en maak kans op geweldige kortingen!
Onze spelregels:
 • Eén spel per bezoeker
 • Gewonnen korting is persoonsgebonden
 • Géén discussie mogelijk over de uitslag
 • Valsspelers worden gediskwalificeerd