Gratis verzending bij bestelling vanaf 50 euro. Vandaag besteld, dezelfde dag verzonden!

Kratom plant kweken

Het kweken van een kratom plant is een moeilijk proces buiten de natuurlijke habitat. Dat is de reden waarom de meeste mensen hun kratom uiteindelijk gewoon bij een webshop kopen.

In de tropische oerwouden van Thailand, Maleisië, Borneo en Sumatra gedijen de lokale kratom variëteiten met de warme en vochtige klimaat en voedselrijke bodems. Omdat ze deel uitmaken van een ecosysteem in het regenwoud, groeien de Mitragyna speciosa planten met een mix van licht en schaduw, en de omringende plantenwortels houden de grond los en goed gedraineerd.

Als je van plan bent om het in de koelere Europese klimaten te kweken, moet je ervoor zorgen dat de kratom plant in een licht-, vochtigheids- en temperatuurgecontroleerde omgeving groeit.

Kratom plant vanaf de zaad of stekje

Een kratom plant kun je laten groeien vanaf het zaad of vanaf stekken. Beiden hebben een hebben relatief lage slagingspercentages. Verbaas je dus niet als het de eerste keer niet lukt!

De basisvoorwaarde is om de zaden vers te houden. Kratom zaden zijn levensvatbaar binnen de eerste paar uur tot de eerste paar dagen nadat ze de ouderboom hebben verlaten. Zaai minimaal 10 zaden (om de kans op het krijgen van levensvatbare zaailingen te vergroten) in een grote pot met vruchtbare grond. Slechts een paar zullen ontkiemen en uitgroeien tot een plant.

Je kunt ook een kratom plant laten groeien met een stekje. Plaats elk afzonderlijk stekje in een bevochtigde pot vol met groeimedium en sluit het af in een plastic zak, en houd het uit direct zonlicht totdat de wortels zichtbaar worden. Open vervolgens af en toe de zak om de plant te laten wennen aan het verlagen van de luchtvochtigheid, verwijder de zak uiteindelijk en verplaats deze naar zonlicht.

De verzorging van kratom planten is niet al te ingewikkeld, hoewel de planten extreem zware voeders zijn. Behandel de boom als een kamerplant. Zet hem in de zomer en lente buiten. Als de winter nadert, breng het dan naar binnen, zodat het koude weer de groei niet belemmert.

Geef een antwoord

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
25% KORTING
Helaas
Jammer
Geen prijs
10% KORTING
Jammer
Geen prijs
15% KORTING
Geen prijs
5% Korting
Helaas
Jammer!
Spin en... WIN!
Voer uw e-mailadres in, draai aan het wiel en maak kans op geweldige kortingen!
Onze spelregels:
  • Eén spel per bezoeker
  • Gewonnen korting is persoonsgebonden
  • Géén discussie mogelijk over de uitslag
  • Valsspelers worden gediskwalificeerd