Gratis verzending bij bestelling vanaf 50 euro. Vandaag besteld, dezelfde dag verzonden!

Kratom soorten, welke variëteiten zijn er?

Kratom is een tropische plant en groeit in Zuidoost-Azië. De plant bevat veel soorten alkaloïden (werkzame stoffen zoals 7-hydroxymitragynine en mitragynine) die je een gevoel van ontspanning, scherpte of energie kunnen geven. Men zegt dat sommige kratom soorten ook libido verhogende eigenschappen hebben.

De bladeren van de mitragyna speciosa Korthals zoals de kratom plant ook genoemd wordt, worden met de hand geplukt, in de zon gedroogd en vervolgens vermalen tot een fijn poeder. Je kunt de poeder in warm water oplossen en als “kratom thee” drinken. Ook worden verschillende producten gemaakt van de poeder en bijvoorbeeld verkocht als kratom capsules of kratom extract.

Kratom variëteiten – rood, wit en groen

De plant kent verschillende variëteiten. Elke variëteit heeft unieke eigenschappen en kenmerken. We verdelen de variëteiten in drie soorten met behulp van kleuren. De kleur rood, wit of groen is een verwijzing naar de kleur van de bladnerven.

Wanneer er bijvoorbeeld “Kratom poeder Borneo Red” op het label staat, betekent dit dat de kratompoeder van de rode kratom soort is en in de open lucht geteeld op het eiland Borneo. Kratom “Maeng Da” is een uitzondering, want deze kratom soort bevat veel van de alkaloïden die een psychoactieve effect hebben.

Rode Kratom

Eén van bekendste en populairste kratom variëteiten is de rode kratom soort. Rode kratom wordt gebruikt voor zijn vermeende kalmerende effecten of om een ​​gevoel van euforie bij de gebruiker teweeg te brengen.

Het effect van deze kratom is afhankelijk van de hoeveelheid die je nuttigt. Voor een euforische effect wordt maximaal 3 gram geadviseerd en voor een kalmerend effect vier tot zes gram.

Witte Kratom

Witte kratom zou een licht stimulerend effect hebben. In kleinere hoeveelheden verhoogt het de energie en alertheid. Het wordt ook gebruikt als stimulerend middel om de concentratievermogen en de alertheid te verbeteren, ter vervanging van cafeïne.

Het effect van deze kratom is ook afhankelijk van hoeveel gram je gebruikt. Voor een stimulerend effect wordt maximaal 3 gram geadviseerd.

Groene Kratom

De effecten van groene kratom zijn een combinatie van de effecten van de witte en rode kratom soorten. Het kan je vergelijkbare stimulerende effecten geven als die van witte kratom soorten en tegelijkertijd een ontspannen en comfortabel gevoel geven.

Het effect van deze kratom is ook afhankelijk van hoeveel kratom je gebruikt. Voor het stimulerende effect wordt maximaal 3 gram geadviseerd.

 

Geef een antwoord

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
25% KORTING
Helaas
Jammer
Geen prijs
10% KORTING
Jammer
Geen prijs
15% KORTING
Geen prijs
5% Korting
Helaas
Jammer!
Spin en... WIN!
Voer uw e-mailadres in, draai aan het wiel en maak kans op geweldige kortingen!
Onze spelregels:
  • Eén spel per bezoeker
  • Gewonnen korting is persoonsgebonden
  • Géén discussie mogelijk over de uitslag
  • Valsspelers worden gediskwalificeerd