Menu Sluiten

Wat is kratom (Mitragyna speciosa)

Wat is kratom?

Kratom is de gangbare naam voor de Mitragyna speciosa Korthals, een tropische plant die van nature voorkomt in de regenwouden van Zuidoost-Azië, voornamelijk in de zuidelijke delen van Thailand, noordelijk Maleisisch schiereiland en Borneo. De plant werd voor het eerst ontdekt door de Nederlandse botanicus Korthals. Mitragyna speciosa behoort tot dezelfde planten familie als coffea (koffieplant), namelijk de sterbladigenfamilie (Rubiaceae). De lokale bevolking kauwen, roken of voegen het toe aan hun eten en drinken. In het Westen worden de bladeren vaak verwerkt tot kratom poeder, en worden er kratom capsules of vloeibare kratom extracten van gemaakt.

AlkaloÏDEN (de werkzame stoffen)

Kratom bevat meer dan 40 verschillende alkaloïden. Alkaloïden zijn de werkzame stoffen die met name in planten voorkomen en een effect hebben op het menselijk zenuwstelsel. Elk alkaloïde heeft een bijzondere eigenschap, met een unieke interactie op het menselijk lichaam.

De twee bekendste en meest voorkomende alkaloïden in kratom zijn mitragynine en 7-hydroxymitragynine. Mitragyna speciosa Korthals bevat veel van de alkaloïde mitragynine en slechts kleine hoeveelheden 7-hydroxymitragynine. Dit maakt de effecten echter niet minder aanzienlijk.

Kratom gebruiken?

Wil je een keer kratom ervaren, dan adviseren je om kratom niet te gebruiken tijdens zwangerschap of als je borstvoeding geeft. Kratom ook niet gebruiken in combinatie met alcohol en/of drugs, andere stimulerende (uppers) en verdovende (downers) middelen of bij gebruik van medicijnen en MAO-remmers. Ook niet gebruiken tijdens het besturen van voertuigen en/of zwaar materieel.

Acute bijwerkingen kunnen onder meer droge mond, verlies van eetlust en constipatie zijn. Bijwerkingen bij langdurig gebruik zijn onder andere gewichtsverlies, slapeloosheid en een verduistering van de huid, met name op de wangen.

Het gebruik van kratom kan licht verslavend zijn. Kratom is alleen geschikt voor volwassen personen.

Heb je deze al gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25% KORTING
Helaas
Jammer
Geen prijs
10% KORTING
Jammer
Geen prijs
15% KORTING
Geen prijs
5% Korting
Helaas
Jammer!
Spin en... WIN!
Voer uw e-mailadres in, draai aan het wiel en maak kans op geweldige kortingen!
Onze spelregels:
  • Eén spel per bezoeker
  • Gewonnen korting is persoonsgebonden
  • Géén discussie mogelijk over de uitslag
  • Valsspelers worden gediskwalificeerd